25 Haziran 2014 Çarşamba

Işıldıyan Bir Cilt İçin

Herkese merhaba!
Bugün size ışıldayan bir cildin sırlarından bahsedeceğim. Herkes bunun ne kadar önemli olduğunu bilse de, uygulamaya gelince sanırım üşeniyoruz :)

Işıldayan bir cilt kim istemez?

Deri, vücudun en büyük organıdır. Cilt üzerindeki bozukluklar, estetik kaygı uyandıracak durumlar ve doğru bakımla giderilebilecek tüm sorunların tedavisini mutlaka uzman ellerde yapılması gerektiğini unutmayalım.

Temizlik, cilt bakımı için vazgeçilmez önemli olan ve doğru yapılması gereken bir işlemdir. Cilt temizliği için doğru ürün kişiden kişiye değişir. Bazı ciltler yağlıdır daha fazla yıkanmalıdır, kuru ciltler ise az yağlı ürünlerle temizlenmelidir. Düzenli temizlenen cilt parlar, siyah nokta gelişimini önler  ve yaşlanmanın etkileri giderilmiş olur.

Gözler, ruhun ve sağlığın aynası ama aynı zamanda yüzün en nazik bölgesidir. Dış etkenlere aşırı duyarlı ve kırışıklıklara açık bir yapısı olduğundan yüze uygulanan her türlü krem göz çevresine uygun olmayabilir. Bu bölgeye uygun kremler tercih edilmesi gerektiğini unutmayın.

Uykusuzluk cilde yorgun, mat ve şiş bir görüntü verir. Bu yüzden düzenli uyku, genç kalmak ve daha iyi görünmek için bakım kadar gereklidir.

Güneş ışınlarına maruz kalmak insanı mutlu etse bile, güneş yaşlanma sürecini hızlandıran en önemli faktördür. Bunun için nemlendirici kremlerinizi kışın 15 spf özelliği olanları tercih etmenizi, yazın ise ekstradan nemlendiricinizin üzerine 50 spf özelliği olan yüz güneş kreminizi kullanmadan asla dışarı çıkmamanızı öneririm. Gelecek için cildinize en büyük yatırımı yapmış olursunuz. Benden size tavsiye ;)


Işıldayan bir cilt için, bol su tüketilmelidir. Deride bulunan su, cilde plastik yapı kazandırır; deri su desteğiyle temel şeklini ve yapısını kaybetmeden çekili, uzatılır, itilir bir özellik kazandırır. Bu özelliği koruyabilmek için ciltte yeteri kadar su bulunmalıdır (hücre içi-hücreler arası).

Sebze ve meyveden zengin beslenmek, ara öğünlerde tuzsuz ve kavrulmamış yemişler tüketmek, cilt sağlığınıa önemli katkılarda bulunur. Özellikle tuz, un, şeker ve yağın derinin hızla yaşlanmasına neden olduğu unutulmamalıdır. Hemde bu şekilde formumuzu da korumuş oluruz :)

Cilt sağlığı ile ilgili tüm önlemleri alınmasına rağmen cilt için profesyonel yardım alınması da gerekebilir. Yüzde mimik çizgileri, sarkma, lekelenme, damar genişlikleri oluşmuşsa kişi halen mat bir cilde sahipse mutlaka bir sağlık uzmanına başvurmalıdır.

Size bir başka tavsiyem ise cilt bakımınızda kozmetik değil, dermokozmetik ürünleri tercih etmenizdir.

Eğer sorunuz var ise bana yazmayı unutmayın. Cildinizle ilgili sorularınız var ise danışabilirsiniz.

Ne kadar sıklıkla cilt bakımınızı yapıyorsunuz? Yorumlarınızı bekliyorum. Beni takip etmeyi unutmayın.

Bir sonraki yazıda görüşmek üzere. Bakımla kalın, hoşçakalın !

İletişim:
Instagram: nevicoco
Twitter: neviico
Email: nevicoco@gmail.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder