9 Temmuz 2014 Çarşamba

Akne Hakkında Bilmemiz Gerekenler #1

Herkese merhaba :)

Bugün size cinsiyet ayırt etmeksizin yaşadığımız sorun olan, sevgili aknelerimizden bahsetmek istiyorum. Yaz ayların gelmesiyle birlikte denize gittiğimizde tuzlu suyun sivilcelerime çok iyi geliyor ama geri döndüğümde tekrar ediyor dediğinizi duyar gibiyim, ya da güneş mi hiç sevmiyorum hep kaşınıyorum, hep alerji içerisindeyim, güneş benim korkulu rüyam mı diyorsunuz, o zaman size kısa kısa sorular ve cevaplar hakkında bir yazı yazıyorum. Umarım sorun çekenlere bir nebzede olsa yardımcı olmuş olurum.
Keyifli okumalar.

1. Akneli ciltte tedavi dışında, yardımcı tedavinin (dermokozmetiğin) önemi nedir?

Tedavinin etkinliğini arttırır ve uyumluluğunu güçlendirir. Dermokozmetik ürünlerin kullanımı konforlu bir cilt dokusu sağlarken kullandığınız ilaçlardaki oluşabilecek yan etkileri azaltır. Tedavi süresini kısaltır. Problemin tekrar oluşmasına engel olur veya atak dönemlerinin arasını açar. En önemlisi ise yaşam kalitesini artırır. Dermokozmetik ürünleri kullanırken lütfen uzmanlara, doktorunuza ya da eczacınıza danışmayı unutmayın. Yanlış ürün tercihi ile bu faydaları zarara çevirebileceğinizi unutmayın.

2. Sivilce için ağızdan alınan ilaçlar daha mı çok işe yarar?

Sivilce tedavisi dermatologlar tarafından belirlenir. Ağızdan alınan ilaçların daha güçlü etkisi olsa da yan etkileri daha fazladır. Ancak hasta için gerekli ise verilir. Cilt üzerine sürülen ilaçlar ve bakım ürünlerini kullanmak her zaman daha güvenilir ve kolaydır.

3. Akneli cilt sık yıkanmalı mıdır?

Akne tedavisinde temel adım cildi temizlemektir. Ancak sabun ve cildi kurutan kozmetik ürünlerle temizlemek cildi daha fazla yağlandırır. Oysa doğru bir ürün kullanmak, hem tedaviyi hızlandıracak hem de cildin yağını dengeleyecektir. Dermatologların önerdiği veya dermokozmetik uzmanların önerilerini bu konuda dinlemenizi tavsiye ederim. Bu durumda kozmetik ürünlerinden uzak durmanız gerektiğini unutmayın. Kozmetik tedavi edici değildir, kullandığınız ürünler deri altına inmez. Akne oluşumu ise deri altında başlar.

 La Roche-Posay

4. Akne sadece ergenlikte mi görülür?

Akne sıklıkla ergenlik dönemi dediğimiz 12-24 yaş aralığında görülür, bazen ergenlikten birkaç yıl önce başlayıp fizyolojik veya psikolojik etkilerile 40 yaşına kadar sürebilir. Hangi yaşta olursa olsun benzer şekilde tedavi edilir.

5. Akne ilaçları sadece sivilce üzerine mi uygulanmalıdır?

Doktorunuzun farklı bir kullanım önerisi olmadığı sürece, siyah nokta ve yağlanma olan tüm bölgede uygulamak sivilcelerin artmasını engellemeye yardımcı olur. Ancak bu uygulama ilaçtan ilaca değişmektedir. Bu yüzden mutlaka bu durumu doktorunuza veya eczacınıza danışın. Yoksa daha fazla sivilcelenmek istemeyiz değil mi? :)

6. Güneş ve solaryum sivilceye iyi gelir mi?

Güneş ve solaryum sonrası sivilcelerde bir miktar azalma görülebilir. Dikkat çekici olumsuzluk ise ciltteki geçici iyilik sonrası, genellikle problemin artarak kendini göstermesidir. Sivilceler güneş ya da solaryum ışınlarına maruz kalırlarsa kalıcı lekeler bırakabilirler.
Kısaca güneşten ve solaryumdan uzak durmalıyız :) Yaz-kış günlük olarak güneş kremi kullanmayı unutmuyoruz.

Şimdilik söyleyeceklerim bu kadar :) Umarım sizin için faydalı bir yazı olmuştur.
Sizin cilt tipiniz nasıl, hiç dermatoloğa gittiniz mi ve akne tedavisi oldunuz mu? Kullandığınız dermokozmetik ürünler nelerdir?

Akne hakkında bilmemiz gerekenler #2 yazısı ise yakında sizlerle.
Bu süreçte cevap bulamadığınız sorularınız var ise bu serinin 2. yazısında cevaplarım.
Bu yüzden;

Yorum bırakmayı ve takip etmeyi unutmayın :)

Bir sonraki yazıda görüşmek üzere.
Hoşçakalın !

İletişim:
Instagram: nevicoco
Twitter: neviico
Bloglovin: nevico
Email: nevicoco@gmail.com




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder